ביום ששי האחרון, כבכל יום ששי , התקשרתי בשעות הצהריים לירון בני לברכת "שבת שלום" .

יש להם תוכניות לשבת זו והם לא יגיעו אלינו השבת , כנראה שיגיעו בשבת הבאה.

אני לא מהמנג'סים , כי נשבעתי בצעירותי שמעולם לא אשתמש בתחנונים נואלים , המלווים ביצירת רגשי אשמה שבהם "התמחו" הורי , נשמתם עדן . יופי , אמרתי , תעשו חיים ותיזהרו בכבישים .

שבת , 11 בבוקר – טלפון : אבא, כן מתאים לנו השבת , זה בסדר ?

איזה שאלה ? השבתי , תגיעו בסביבות שתיים+ בצהריים , כך שלא תדפקו לכם את הבוקר ….

בעודי מניח את השפופרת על העריסה חייכתי לעצמי חיוך מרוצה בהיזכרי בהורי האוהבים, מנוחתם עדן, שהיו יוצאים מגדרם אם מישהו היה מעז שלא להתיישב ליד שולחן השבת או החג בדיוק ב – 1:30.

באוזני עדיין מצלצלות המילים : "… כמה פעמים ביקשנו ש…., למה ( יש חיה כזאת בדרום אמריקה …) זה כל כך קשה להגיע בזמן ???!!! "…

אז נשבעתי שאצלי זה יהיה אחרת ואני עומד בכיף בשבועתי זו לעצמי.

עכשיו לתכלס – תמונת מצב לוגיסטית :

כוחותינו : עטליה ואני .

עטליה במצב צבירה של " השבוע הזה הרג אותי …,אני צריכה לצבור אנרגיות מול הטלוויזיה, עם תשבצים ועיתונים …" נשארנו :אני.

אפסנאות : מקרר בתכולה רגילה .

עזרים : מיקרו, תנור, כיריים .

זמן : שעתיים וחצי .

פתחתי את הרדיו על רשת ב' והתחלתי בכיף בעבודה :

ראשית : מה היה לנו…..

מצאתי בפריזר : חבילה של חצי קילו חזה עוף בגוש.חבילת אגוזי קשיו. חבילת גרעיני דלעת .פרורי קמח מצה ( מהשנה שעברה … ) , שקית גרעינים מ-6 קלחים של תירס ( הורדתי מהקלחים ביום שקניתי והקפאתי . עדיף לטעמי על שקית של סנפורסט )

מצאתי במקרר : 4 גזרים , 4 גבעולי סלרי אמריקאי, 2 שורש פטרוזיליה , חבילה תפוחי אדמה קטנים המיועדים להכנה במיקרו, עגבניות , מלפפונים ירוקים, 1 שומר גדול , בצל ירוק, מיונז דייאט , קופסה חציל קלוי על האש (תוכן של 2 חצילים שקליתי באמצע השבוע לאחר שסוננו הנוזלים ) .

מצאתי בארון הירקות : בצלים, ראשי שום .

מצאתי על מדף התבלינים : שמן זית, שמן סויה , חומץ לסלט היינץ , זנגביל , פפריקה אדומה , פלפל לבן טחון, פלפל שחור טחון , פלפל גרוס , מלח גס , מלח דק .

שנית : מה להכין ? – החלטה:

*סלט ירקות נוסח היום : לחתוך דק : 2 עגבניות, 2 מלפפונים , 1 שומר, 1/3 חבילה עירית . בתוספת גרעיני דלעת.

לתבל ב : פפריקה אדומה, מלח דק . להוסיף חומץ לסלט היינץ ושמן זית ולערבב .

* סלט "סבתא נעמי" ( אחד המטעמים הבודדים שאהבתי מהמטבח האשכנזי של אמי נעמי , מנוחתה עדן ) ·

* מרק תירס .

* " צ'יריבוח " : ( מאכל קדירה פרי המצאתי שאת שמו נתתי לפני שנים כשהילדים שאלו אותי בפעם הראשונה "מה זה ? " ומאז התאהבו… ) .

כמו שאני מכיר את עטליה היא תכין ברגע האחרון עוגת שוקולד ובפינת ההפתעות של סבתא וסבא תמיד יש ( חובה ! ) ביצי הפתעה של קינדר.

זו תהייה ארוחה לתפארת – קדימה עבודה !

ואמנם בערך בשעה שתיים וחצי התיישבנו , ארבעה מבוגרים ושלושה ילדים (7, 4, 2 ) שכולם הגיעו כנראה מ"אונגר לנד " ( כפי שהיתה אומרת סבתא נעמי מנוחתה עדן ) ליד השולחן הערוך לתפארת בגינה . על אף הכמויות המכובדות שבלסנו התחושה הייתה של אוכל קל . הילדים שתו מים והמבוגרים 2 בקבוקים יין זינפנדל קליפורניה צוננים .

המבוגרים קינחו בקפה ועוגת השוקולד שהכינה עטליה והילדים בביצי קינדר. היה שמח .

מאוחר יותר כשהטייפון חלף , בעודי מנמנם קמעא על הנדנדה בחצר , חשבתי שגם הפעם קיימתי דיברה חשובה מתוך 10 דיברות "אניתיאה"  המרכז ל הכוונת נשים שבה טמון מוסר ההשכל בשבילך מכל הסיפור הזה:

• יהי ביתך פתוח לרווחה . בית נאה וכלים נאים אינם שווים כקליפת השום בלי אנשים !

לקבלת שלושת המתכונים הקלק/י:

* סלט "סבתא נעמי"

* מרק תירס

* " צ'יריבוח"