ערכים ועוגת הדבש

בשנתיים האחרונות מאז הקורונה הכל השתנה.

אצלי, אצלנו, אישית, עסקית.

חזרתי לעסוק בערכים ולהבין על פי מה אני מופעלת.

למה אני מתנהלת בצורה מסויימת בעסק, בצורה שונה במשפחה,

ויחד עם זאת, יש מקומות שלא משנה אם הם ערכים עסקיים או אישיים,

אני מתנהגת מגיבה ויוצרת בדיוק באותה הדרך.

כשחקרתי את נושא הערכים, הבנתי שיש ערכים שהם המצפון שלנו – הם לא משתנים

ויש ערכים שהם הוראות ההפעלה שלנו, יכולים להשתנות מהסביבה, משינויי החיים.

בקיצור הם ערכים נרכשים.

אני כבר בעיצומן של ההכנות לחג.

אוספת, בודקת, מחפשת מתכונים ייחודיים.

אחד המתכונים קבלתי מנויה מנהלת השיווק של אניתיאה:

עוגת דבש אמא של נויה

חומרים

5-6 ביצים ,

חצי כוס סוכר

2כפות מלאות דבש

2 כפות סילן

2 כוסות קמח רגיל או 1 קמח תופח

2 כפיות אבקת אפיה

4 כפתות שמן

קצת צפןרן וקצת סודה לשתיה

חצי  כוס  תה

תהליכי הכנה

1.מפרידים ועושים קצף   ביצים  עם 3/4 כוס סוכר ושמים בצד

 2.מערבבים את כל  החומרים

3 מוסיפים את הקצף לאט לאט

מכניסים לתבנית עגולה

אופים על חום בינוני 180 כ-40 דקות

אחרי שזה בתבנית לשים אגוזים לקישוט

אלו ערכים מצאתי בעוגת הדבש?

בחירה  – מכל שלל המתכונים, איזה הכי מתאים לי?

שתוף פעולה – בין החמרים לבין הכמות    

סבלנות – צריך לעשות לפי הכתוב הרבה סבלנות…  

תשומת לב לפרטים – מה יותר חשוב וכמה לשים, לפי הטעם 

מסורת – בלעדיה לא היינו אוכלים עוגת דבש

ומעל הכל   עוגה עושים באהבה או לא עושים בכלל

מאחלת חג שמח ערכי מסורתי אוהב

תפריט נגישות